De Klankmakerij is een indoor attractie waar spelletjesfanaten en muziekliefhebbers aan de hand van doe-opdrachten en klankspelen met elkaar in competitie gaan.

Wie alle etappes van de Klankmakerij heeft doorlopen, verzamelt onderweg punten, experimenteert met klank en doet allerlei weetjes op.

Over (folk)muziek, artiesten, festivals, instrumenten & meer. Benieuwd wie aan het eind van het parcours het meeste punten heeft gesprokkeld…

 

Kortom: zeker een (dag)uitstap waard!

 

 

Remote video URL

De Klankmakerij: uitvalsbasis voor jouw muzikale (halve) daguitstap

Bijzondere (folk)instrumenten, spelkamers die tot de verbeelding spreken, klanken & muziek en véél spelplezier. Dat zijn de hoofdingrediënten van De Klankmakerij!

 

Het indoor spelletjesparcours is een plezante uitstap voor zowel (groot)ouders met kinderen, teambuildings, scholen als familie- en vriendengroepen.

 

Een bezoek duurt anderhalf à twee uur, maar blijf vooral zolang je zelf wil...

Image
de klankmakerij dranouter

Praktisch: in een notendop

Image
De Klankmakerij dranouter

Neem het op tegen jouw tegenstanders

Je doorloopt het parcours in groepjes van maximaal 5 personen, jouw tegenstanders! Aan het einde van het parcours wordt duidelijk wie de winnaar is. En die wacht een érg speciale verrassing.

 

Er zijn elke dag 4 vaste tijdssloten om De Klankmakerij te doorlopen: 9u30, 11u30, 13u30 en 15u30. Per tijdsslot kunnen maximaal 5 groepjes van 5 personen De Klankmakerij spelen. 
Wil je zeker zijn van je spelmoment? Reserveer dan zeker op voorhand via de online boekingsmodule.

 

Kom je met een grotere groep, zoals een teambuilding of een school, langs? Dat klinkt als muziek in onze oren: we stellen een doorschuifsysteem samen met een andere activiteit uit ons aanbod. Wat dacht je van een initiatie beatbox of een initiatie volksdans?

Locatie

Dranouter Centrum - Dikkebusstraat 234 – 8950 Dranouter (Heuvelland, West-Vlaanderen)

Reserveer je bezoek via de online reservatiemodule, via e-mail naar info@deklankmakerij.be of bel ons op 057 44 69 33.

Openingsuren

  • Van woensdag t.e.m. zondag: van 9u30 tot 17u30 - ook tijdens schoolvakanties
  • Dinsdag enkel school- en groepsreservaties mogelijk (vanaf 15 personen)
  • Bezoek in 4 tijdsblokken: start 9u30, 11u30, 13u30 of 15u30
  • Gesloten vanaf halfweg juli t.e.m. halfweg augustus door Festival Dranouter

 

Image
de klankmakerij
Image
testgroep
Image
testgroep

Workshops, tochten, activiteiten & meer

Het indoor spelletjesparcours De Klankmakerij bevindt zich in het bruisende bezoekerscentrum Dranouter Centrum, in hetzelfde gebouw als Eetcafé ’t Folk en Muziekcentrum Dranouter.

Je geniet er van een gevarieerde concertagenda, met optredens in de foyer of in de concertzaal. Je kan er terecht voor cursussen, workshops, kinderactiviteiten, muzikale projecten… Er valt heel wat te beleven voor groepen!

De medewerkers van De Klankmakerij stellen graag een (halve) dagprogramma samen op jouw maat. Bosklas, personeelsuitstap, pedagogische studiedag, familiedag…

 

Ons team - onder leiding van Greet - staat voor je klaar. Zelfs voor een uitgebreid arrangement, al dan niet met workshop(s), maaltijd in Eetcafé ’t Folk en/of moment in de concertzaal van Muziekcentrum Dranouter.

Contacteer ons via het reservatieformulier of telefonisch (057 44 69 33) met het gewenste aantal personen, jouw voorkeursdatum en wij doen de rest…

Image
volksspelletjes

Nieuw: panoramisch dakterras Klankpanorama

Op hetzelfde gebouw van De Klankmakerij, concertwerking Muziekcentrum Dranouter, het restaurant Eetcafé ‘t Folk, de burelen van Festival Dranouter en Vakantieverblijf De Backstage**** komt er met het dakterras nog een éxtra beleving bij. 

 

Trap & lift

  • Het Klankpanorama is elke dag te betreden via de trap, aan de zijkant van het gebouw, tussen 9u - 17u30.
  • Tijdens de openingsuren van De Klankmakerij en Eetcafé 't Folk kan je ook gebruik maken van de lift. Dat maakt het panoramisch dakterras een van de weinige toegankelijke uitkijkpunten uit de hele regio. 

Op het platform krijg je een onbelemmerd zicht op de topregio van de West-Vlaamse Heuvels. Tijdens de openingsuren van Eetcafé 't Folk, geniet van het adembenemende uitzicht tijdens het nuttigen van een fris streekbier, picon van het huis, een huisgemaakte cocktail of een Heuvellandse wijn.

Image
Dakterras dranouter klankpanorama

Boek online je bezoek aan De Klankmakerij

Zin in een onvergetelijke uitstap, op een van de mooiste plekjes van Vlaanderen? Boek dan snel jouw bezoek via het online reservatieformulier!

Image
de klankmakerij gezin

Locatie & contact

Dranouter Centrum - Dikkebusstraat 234 – 8950 Dranouter

Reserveer je bezoek via de online reservatiemodule, via e-mail naar info@deklankmakerij.be of bel ons op 057 44 69 33.