Met een school

 

 

 

De Klankmakerij is een erg interactieve uitstap, waarbij klank, muziek en beleving uiteraard centraal staan. Kinderen kunnen er zelf op ontdekking gaan. Er valt overal wel iets te lezen, te ontdekken of te horen... Het is dus zeker mogelijk om als leerkracht zelf met je klas door het parcours te trekken. 

Voor een comfortabel en leerrijk bezoek is 1 begeleider per 10 leerlingen aan te raden.

Leerrijk & interactief

Kom met je klas naar De Klankmakerij en beleef een boeiend & interactief bezoek!

 • Aan de hand van doe-opdrachten en klankspelen gaat de klas onderling met elkaar in competitie.
 • Onderweg sprokkelen de kinderen punten. Ze gaan met elkaar in competitie. Zo blijven de kinderen gemotiveerd om te blijven spelen.
 • Benieuwd wie de winnaar is op het einde van het parcours...
Image
de klankmakerij dranouter

Korting met Lerarenkaart

Op vertoon van de Lerarenkaart krijgt een leerkracht €2 korting.

Schooltarief

Voor scholen en klassen biedt De Klankmakerij goedkopere tarieven aan. De prijs voor een schoolgroep bedraagt 5 euro per persoon.

Er is geen minimum of maximaal aantal leerlingen.

Image
De Klankmakerij scholen

Aantal

 • Een klas doorloopt het spelletjesparcours van De Klankmakerij, onderverdeeld in kleine groepjes van 1 tot 5 personen.
 • Bezoek je De Klankmakerij met meer dan 5 mensen, dan verdeel je je groep op in meerdere kleine groepjes van maximaal 5 personen.
 • In De Klankmakerij kunnen er maximum 25 personen (dus 5 groepjes van max. 5 personen) gelijktijdig het parcours spelen. Voor scholen of klassen met meer dan 25 personen, stelt ons team een doorschuifprogramma voor. Terwijl de ene klas De Klankmakerij speelt, volgt de andere klas een activiteit / workshop uit ons aanbod. Zijn beide groepen klaar? Dan is het tijd om te switchen!
  Onze medewerkers staan paraat om een leuk doorschuifprogramma samen te stellen naar jouw wens & budget.
Image
klankmakerij schooluitstap

Onderwijsdoelstellingen

Een bezoek aan De Klankmakerij is volledig in lijn met de onderwijsdoelstellingen, aangepast aan de leeftijd en in overeenstemming met de leerplannen.  

 • De leerlingen improviseren met klankbronnen en (minder voor de hand liggende) muziekinstrumenten. Denk maar aan de sitar, hommel, draailier…
 • In De Klankmakerij komen verschillende muziekstijlen en genres aan bod, met een sterke focus op folk in de brede zin van het woord. Zo komen de leerlingen in contact met hedendaagse muziek, muziek uit andere tijden, andere landen en culturen.
 • Maar vooral: een bezoekje aan De Klankmakerij is een leuke activiteit! Tijdens de verschillende spelletjes experimenteren de leerlingen met artistieke bouwstenen zoals taal, lichaam, ruimte, tijd, vorm, kleur, klank en digitale data…
Image
De Klankmakerij

Wanneer?

Scholen kunnen op deze momenten terecht in De Klankmakerij:

 • Van dinsdag t.e.m. zondag: van 9u30 tot 17u30
  Let wel: op dinsdag zijn school- en groepsbezoeken enkel mogelijk vanaf 15 personen
 • Bezoek in 4 tijdsblokken: start om 9u30, 11u30, 13u30 of 15u30

Je schoolbezoek kan je boeken via het online reservatieformulier. Op deze manier kunnen we een comfortabel bezoek garanderen.

(Halve) daguitstap met je klas in De Klankmakerij

Bij De Klankmakerij kan je terecht om een schooluitstap samen te stellen van een halve of zelfs een volledige dag. 

We bieden immers verschillende activiteiten en formules aan. In ons aanbod workshops/activiteiten zit o.a. een muzikale vertelwandeling, een spannende match boerengolf, een initiatie volksdans, workshop beatbox...

 

In Dranouter Centrum, hetzelfde gebouw als De Klankmakerij, kan je bovendien lekker tafelen in Eetcafé ’t Folk. Je kan dus een picknick, broodjesmaaltijd of warme maaltijd koppelen aan je bezoekje aan De Klankmakerij.

Prijs picknick: een school of klas kan gratis picknicken in Eetcafé 't Folk, mits afname van één drankje per leerling (2,50 euro per frisdrankje).

 

 

De Klankmakerij heeft ook alles in huis voor een boeiende pedagogische studiedag. Maak gebruik van onze vergaderruimtes & polyvalente concertzaal voor workshops lezingen...

 

 

De combinatie van al deze faciliteiten, zorgt ervoor dat De Klankmakerij de geschikte uitvalsbasis is voor jouw schooluitstap. Beleef samen met jouw klas een onvergetelijke dag op een van de mooiste locaties in de Westhoek.

Onze medewerkers staan paraat om een leuk & interessant programma samen te stellen naar jouw wens & budget.

Remote video URL

Gratis met De Lijn naar De Klankmakerij

Gratis met de klas naar De Klankmakerij ? Dankzij DynamoOPWEG kan je gratis busvervoer van De Lijn aanvragen. Er zijn enkele voorwaarden waar je als klas moet aan voldoen om gebruik te maken van DynamoOPWEG:

 

 • Je maakt gebruik van de bestaande dienstregeling van De Lijn.
 • Het op- en afstappen gebeurt op de normale halteplaatsen van De Lijn.
 • Er kunnen per rit maximum 30 personen meereizen (begeleiders inclusief), maar je kan bijvoorbeeld wel een tweede rit aanvragen die op een ander moment (bijvoorbeeld 10 minuutjes later) vertrekt.
 • DynamoOPWEG geldt enkel op schooldagen tijdens de daluren (MA-DI-DO-VR van 9 tot 15.30 uur en na 18.30 uur, WO en in proefwerkenperiodes van 9 tot 11.45 uur, van 13 tot 15.30 uur en na 18.30 uur).
 • Je kan het hele schooljaar ritten aanvragen, zo vaak je wil.

Alle info over DynamoOPWEG, het registreren van je school en het aanvragen van een vervoersbewijs voor je klasbezoek aan De Klankmakerij vind je op de website van Cultuurkuur.  DynamoOPWEG is een initiatief van CANON Cultuurcel en CultuurNet Vlaanderen.

AUTOCAR / BUS

Voorziet jouw school zelf een autocar of bus, dan kan die gratis parkeren op de parking van Eetcafé ’t Folk (Dikkebusstraat 234 – 8950 Dranouter).